Trophy and VPN shield leaning against a big pile of papers with a cross through it
Klicka här för en kort sammanfattning
Bråttom? Här är bästa icke-loggnings-VPN 2023

Vi har valt NordVPN som den bästa VPN-tjänsten med icke-loggningspolicy. NordVPN genomgick två oberoende revisioner hos PricewatershouseCooper (PwC). Revisorer kunde fastställa att NordVPN INTE samlar in:

 • Användarens lokala IP-adresser
 • IP-adresser som tilldelats användare
 • Anslutnings- och frånkopplingstider
 • Trafikdata
 • Personlig kommunikation när du använder VPN
 • DNS-förfrågningar

NordVPN var inte den enda leverantören som fick vår rekommendation. Läs hela artikeln för att få reda på våra andra toppval.

Internet är en i sig nyfiken plats. Det finns alla typer av online-snokar som försöker ta en titt på din aktivitet medan du surfar. Detta kan vara en oseriös anställd hos din internetleverantör, nätannonsörer, brottsbekämpare eller andra myndigheter.

Dessutom är hoten otyglade. Om du kopplar upp dig på ett cafés offentliga WiFi-hotspot kan en kunnig hackare se varje steg du tar, för att stjäla din data och använda den för identitetsbedrägeri innan du ens har avslutat din latte.

Det är därför så många användare flockar kring VPN. Den är en lösning för de som bryr sig om sin integritet online. VPN-tjänster ger en säker, krypterad tunnel som du kan surfa genom. Men inte alla VPN-tjänster är lika när det gäller din integritet. Många VPN-leverantörer förklarar stolt att de ”inte har logg” eller ”noll”-policyer. Men stämmer det verkligen? Är det möjligt att de inte för register över över någonting?

Vad är en No Log-VPN?

De flesta företag för register eller loggar över dina aktiviteter för att bättre betjäna dig som kund. En skobutik på nätet kan hålla koll på dina köp eller sökhistorik på deras webbplats för att ge dig bättre rekommendationer och kampanjer för när du återvänder.

Men en bra VPN skyddar din integritet. Ingen har något att göra med huruvida du kollar in röda höga klackar eller löparskor. Eftersom en VPN säljer nätanonymitet så bör det inte finnas spår av att du ens använde tjänsten.

En VPN utan logg (eng: No Log VPN) är precis vad det låter som. Det betyder att VPN-leverantören inte för logg eller på annat sätt registrerar din surfhistorik eller aktivitet medan du använder dennes tjänster. Även om polisen knackar på din VPN-leverantörs dörr och begär ut din historik så finns där inget att visa dem.

Detta innebär att en äkta ”icke-loggnings”-leverantör inte för några register över:

 • Användarnas verkliga (lokala) IP-adresser
 • IP-adresser som tilldelats användare
 • Anslutnings- och frånkopplingstider
 • Trafikdata
 • Användares kommunikation på nätet
 • DNS-begäranden

Även om det finns många bra VPN-leverantörer utan loggar så har vissa VPN-företag inte följt sina egna policyer:

Detta betyder inte att vi tolererar användandet av VPN för den här typen av olagligt beteende. Dessa fall låter oss bara dra slutsatsen att vissa VPN-tjänster faktiskt för loggar och är villiga att överlämna dem efter eget gottfinnande.

Topplista över 5 bästa No Log VPN:er

Det finns några topp-VPN-leverantörer som har hävdat sig när det gäller deras icke-loggnings-policyer. Vi på VPNOverview ser att det är möjligt att verifieras på flera sätt. Det kan vara genom domstolsdokumentation och genom verklig aktivitet, oberoende granskningar eller tillhandahållande användare exceptionell transparens.

Vi har tagit en ordentlig titt på många VPN:er. Vilka VPN-tjänster kan visa dig bevis på att de har hållit fast vid sin uppdragsbeskrivning om att ge användarna total anonymitet och integritet?

VPN-tjänsterna på i lista är kompatibla med de flesta enheter och operativsystem: Windows, Mac, iOS, Android och ibland Linux. Detta gör att du lugnt kan lita på att inga loggar finns på någon av dina enheter. Här är våra topp fem bästa VPN:er som inte loggar någon av dina onlineaktiviteter eller data – med styrkande bevis.

1. NordVPN: Oberoende granskad två gånger

Specifikationer NordVPN
💵 Pris Från 3,19$ per månad
📱 Operativsystem Windows, iOS, Android, Linux, Mac
💻 Anslutningar 6
💳 Betalningsmetoder Kryptovaluta, Övrig, Kreditkort
🔒 Protokoll IKEv2, OpenVPN, Wireguard
📥 Torrent alternativ Torrenting tillåtet
📅 Pengarna-tillbaka-garantier Pengarna-tillbaka-garanti
📋 Loggar Loggfri
🎬 Fungerar med Fungerar med Netflix Fungerar med HBO Fungerar med Disney+ Fungerar med Kodi Fungerar med BBC Fungerar med Torrent Fungerar med Gaming

NordVPN är redan känd för sin säkerhet, men vi har gett leverantören vår bästa plats för dennes hängivenhet åt ntegritet. PricewaterhouseCoopers (PwC) i Schweiz granskade NordVPN inte bara vid utan två separata tillfällen – under 2018 och 2020. Detta var på NordVPN:s egen begäran.

Även om dessa rapporter inte publiceras online så är de tillgängliga för NordVPN-användare. Vi har lämnat en beskrivning av hur du tittar på dem senare. PwC:s revisorer hade total tillgång till NordVPN:s verksamhet. Efter att de observerat dess drift, intervjuat anställda och inspekterat NordVPN:s servrar och databaser så verifierade revisorerna att NordVPN strikt följer sin policy att inte sparar några loggar. Det betyder att NordVPN inte behåller lokala eller tilldelade IP-adresser som du har använt, din anslutningshistorik, trafikloggar eller DNS-förfrågningar.

NordVPN: Integritet- och säkerhetsfunktioner

 • Lokalisering: NordVPN är huvudkvarter ligger i Panama – en integritetssäker fristad. Panama har inte som EU, Storbritannien eller Australien lagar om lagring av data. Panama är inte heller medlem i 5 eyes, 9 eyes, or 14 eyes-länder.
 • Säkerhet: NordVPN erbjuder datakryptering i militärklass: 256-bitars AES. Detta, tillsammans med deras utmärkta brandvägg och välskyddade servrar, placerar NordVPN:s säkerhet på toppen.
 • Hastighet: Hastighet brukade vara NordVPN:s svaga punkt, men är det inte längre. Den börjar bli en av de leverantörerna som finns tillgängliga. Den erbjuder också mycket bra hastigheter för P2P och torrenting. Den kan till och med låsa upp innehåll så som amerikanska Netflix.
 • Konto: Allt du behöver är en e-mejl, en betalningsmetod och ett lösenord för att skapa ett konto. Så om du använder en anonym e-posttjänst som ProtonMail, och säker betalningsmetod som Bitcoin så kan NordVPN ge total anonymitet för dem som vill ha det. Om du använder någon annan form av betalning, som kreditkort eller banköverföring, så måste du tillhandahålla dina personliga bankuppgifter.

Hur man får tillgång till NordVPN:s revisionsrapport

För att PwC:s policyrapport om icke-loggning så måste du vara NordVPN-användare. Om du vill dyka in i resultaten – följ instruktionerna nedan.

 1. Besök NordVPN:s webbplats.
 2. Logga in på ditt NordVPN-konto.
 3. Under ”Mitt konto” klickar du på ”Rapporter”.
 4. Klicka på ”Visa rapport” för någon av PwC:s revisionsrapporter från november 2018 eller maj 2020.

2. ExpressVPN: Oberoende granskad och verifierad

Specifikationer ExpressVPN
💵 Pris Från 6,67$ per månad
📱 Operativsystem Windows, iOS, Android, Linux, Mac
💻 Anslutningar 5
💳 Betalningsmetoder Paypal, Kryptovaluta, Övrig, Kreditkort
🔒 Protokoll Lightway, IKEv2, L2TP/IPsec, OpenVPN
📥 Torrent alternativ Torrenting tillåtet
📅 Pengarna-tillbaka-garantier Pengarna-tillbaka-garanti
📋 Loggar Loggfri
🎬 Fungerar med Fungerar med Netflix Fungerar med HBO Fungerar med Disney+ Fungerar med Kodi Fungerar med BBC Fungerar med Torrent Fungerar med Gaming

ExpressVPN är förmodligen mest känd för sin hastighet, säkerhet, användarvänlighet och mängden servrar runt om i världen. Dessa servrar körs på TrustedServer-teknik och skriver aldrig till hårddisken. All data raderas vid varje omstart eftersom den endast körs på RAM.

Dessutom har denna VPN hävdat sig upprepade gånger när det gäller integritet och dess ”icke-loggningspolicy”. ExpressVPN blev också oberoende granskad av PwC, med resultat som visade att ExpressVPN strikt följer sin integritetspolicy och sitt engagemang för anonymitet.

Men ExpressVPN har också visat sitt engagemang för integritet i ett scenario med höga insatser i verkligheten. En ExpressVPN-server beslagtogs efter mordet på den ryske diplomaten Andrej Karlov 2016 av polisen Mevlüt Mert Altıntaş. Turkiska medier rapporterade att Facebook- och Gmail-meddelanden som är relevanta för utredningen av mordet raderades av en okänd person som använde VPN. ExpressVPN kunde dock inte hjälpa till med utredningen, eftersom det helt enkelt inte fanns några loggar att ge myndigheter.

”Som vi uppgav för turkiska myndigheter i januari 2017 har inte ExpressVPN och har aldrig haft, några kundanslutningsloggar som skulle göra det möjligt för oss att veta vilken kund som använde de specifika IP:ar som citeras av utredarna”, säger ExpressVPN i ett uttalande. ”Dessutom kunde vi inte se vilka kunder som kom åt Gmail eller Facebook under den här tiden, eftersom vi inte för aktivitetsloggar.”

ExpressVPN: Sekretess- och säkerhetsfunktioner

 • Lokalisering: ExpressVPN är stationerade på Brittiska Jungfruöarna. Dessa karibiska öar har andra lagar än Storbritannien. Det finns inga lagar om datalagring, inga 5 Eyes, 9 Eyes eller 14 Eyes-allianser, och de behöver inte samarbeta med internationella utredningar.
 • Säkerhet: ExpressVPN erbjuder militärklass på datakryptering: 256-bitars AES, och välskyddade servrar. ExpressVPN tillhandahåller sina egna DNS-servrar, så alla förfrågningar körs via samma krypterings- och tunneltjänster.
 • Speed: Denna VPN är också känd som en av de snabbaste VPN-leverantörerna, med det största antalet servrar runt om i världen. Den fungerar speciellt bra för strömning och torrenting.
 • Konto: Allt du behöver är mejladress och ett lösenord för att skapa ett konto. Så om du använder en anonym e-posttjänst typ ProtonMail och en säker betalning typ Bitcoin så kan du vara helt anonym.

Hur man får tillgång till ExpressVPN:s granskningsrapport

Om du vill läsa PwC:s policyrapport om icke-loggning så måste du vara en ExpressVPN-användare. Följ instruktionerna nedan.

 1. Besök ExpressVPN:s webbplats.
 2. Logga in på ditt ExpressVPN-konto.
 3. Klicka på ”Mitt konto”.
 4. Rulla till längst ner på sidan. Klicka på ”Säkerhetsrevisioner”,
 5. Klicka på PwC:s uppdatering från juni 2020 på revisionsrapporten.

Om du står och väger mellan NordVPN och ExpressVPN, så kolla in vår artikel som jämför de båda.

3. VyprVPN: Rapport om oberoende verifierad icke-loggning

VyprVPN är en annan av våra verifierat icke-loggande VPN-tjänster. VyprVPN:s strikta policy för icke-loggning har oberoende granskats av Leviathan Securities. Denna revision är offentligt tillgänglig här. Leviathans revisorer bekräftade att VyprVPN inte inte sparar några identifierbara loggar utan användartillstånd.

Det är också värt att notera att VyprVPN tidigare förde loggar över sina användare, vilket de tydligt angav i sina villkor. Detta och den oberoende revisionen gav den öppenhet vi gillar. Ända sedan de la fram sin nya loggningspolicy verkar det som om de har hållit fast vid den.

VyprVPN: Sekretess- och säkerhetsfunktioner

 • Lokalisering: VyperVPN ligger i Schweiz – länge känt som en säker fristad för integritetsförespråkare.
 • Säkerhet: VyprVPN äger sitt eget servernätverk, inklusive sina DNS-servrar. Detta gör det möjligt för dem att säkerställa optimal säkerhet och integritet. Utan att någon tredje part är involverad i deras tjänster är risken för DNS-läckor närmast noll. VyprVPN kan garantera mer av den anonymitet online som användare älskar. De använder 256-bitars SSL-kryptering och avancerade protokoll.
 • Hastighet: Denna leverantör visar relativt bra hastigheter för en VPN, men är inte riktigt lika snabb som leverantörerna ovan. Våra tester visade en liten fördröjning under nedladdning och gaming.
 • Konto: VyprVPN kan be dig att dela personuppgifter, inklusive ditt namn, e-postadress, telefonnummer, betalningsinformation och adress. De erbjuder kreditkort och PayPal som betalningsalternativ, så det kan vara svårare att vara helt anonym.

4. Private Internet Access (PIA): Hävdad i domstol

Specifikationer PIA
💵 Pris Från 2,19$ per månad
📱 Operativsystem Windows, iOS, Android, Linux, Mac
💻 Anslutningar 10
💳 Betalningsmetoder Paypal, Kryptovaluta, Övrig, Kreditkort
🔒 Protokoll Wireguard, L2TP/IPsec, OpenVPN, PPTP
📥 Torrent alternativ Torrenting tillåtet
📅 Pengarna-tillbaka-garantier Pengarna-tillbaka-garanti
📋 Loggar Loggfri
🎬 Fungerar med Fungerar med Netflix Fungerar med HBO Fungerar med Disney+ Fungerar med Kodi Fungerar med BBC Fungerar med Torrent Fungerar med Gaming

Private Internet Access (PIA) har en väldigt strikt icke-loggningspolicy och har hävdat sig i verkliga situationer flera gånger. FBI begärde hos PIA ut loggar 2016, men PIA intygade att det inte fanns några att tillhandahålla, enligt domstolsdokument. Återigen uppmanade myndigheter PIA att tillhandahålla loggar 2018, och leverantören vittnade om att den inte hade något att visa.

PIA upprätthåller en strikt icke-loggningspolicy och tillhandahåller regelbundet uppdaterade transparensrapporter på stämningar, berättiganden och domstolsbeslut. Antalet loggar som togs fram i samband med sjutton rättsutredningar var noll.

En av PIA:s säljpoänger är fokus på säkerhet och integritet. Företaget sa att även om det gör vissa saker svårare, som att hantera kundservicebiljetter, skicka utgående e-postmeddelanden och hantera missbruk, är dess icke-loggningspolicy så ger de kundernas anonymitet och säkerhet högsta prioritet.

För att säkerställa integritet lagras aldrig surfdatan på hårddiskar. Den går genom en särskild null-enhet. Detta är en virtuell enhet som automatiskt behandlar data som skickas via den som om den inte finns. När informationen har skrivits till null-enheten blir den oåterkallelig. Med detta sätt kan PIA garantera sin icke-loggningspolicy.

PIA: Integritets- och säkerhetsfunktioner

 • Lokalisering: PIA ligger i USA, som är medlem i allianserna 5 Eyes, 9 Eyes och 14 Eyes. Detta gör vissa integritetsförespråkare nervösa. I teorin kan påträngande byråer som FBI eller NSA använda ett domstolsbeslut för att övervaka amerikanska användare som de anser vara misstänkta. Dock finns inga lagar om lagring av uppgifter i USA. Detta innebär att PIA inte är skyldigt att lagra information under en viss period, vilket ofta är fallet i Europa. Och deras meritlista bevisar att de inte har några loggar att visa.
 • Säkerhet: PIA arbetar med diverse starka protokoll, inklusive OpenVPN. Nyligen har PIA säkerställt att alla dess VPN-servrar nu stöder det nya Wireguard-protokollet. Den har också en SOCKS5-proxy.
 • Hastighet: Denna VPN har inte presterat lika bra i våra hastighetstester, även om den fortfarande rankas ganska högt. Våra tester visade en avmattning när vi använde fjärran servrar.
 • Konto: Allt du behöver är en mejladress och ett lösenord för att skapa ett konto. Så om du använder en anonym e-posttjänst som ProtonMail och en säker betalning som Bitcoin så kan du vara helt anonym. PIA ger dig ett ”Order-ID” efter betalning som gör att du kan kommunicera med företaget.

5. CyberGhost: En transparensinriktad VPN

Specifikationer CyberGhost
💵 Pris Från 2,19€ per månad
📱 Operativsystem Windows, iOS, Android, Linux, Mac
💻 Anslutningar 7
💳 Betalningsmetoder Paypal, Kryptovaluta, Övrig, Kreditkort
🔒 Protokoll IKEv2, OpenVPN, Wireguard
📥 Torrent alternativ Torrenting tillåtet
📅 Pengarna-tillbaka-garantier Pengarna-tillbaka-garanti
📋 Loggar Loggfri
🎬 Fungerar med Fungerar med Netflix Fungerar med HBO Fungerar med Disney+ Fungerar med Kodi Fungerar med BBC Fungerar med Torrent Fungerar med Gaming

CyberGhost är en annan leverantör som platsar på listan på grund av dess fokus på integritet. Även om CyberGhost har inte haft några oberoende revisioner eller domstolsframträdanden sedan 2012, gillar vi deras öppenhet. Var tredje månad släpper CyberGhost transparensrapporter. De var de första leverantörerna av VPN som tog fram den här typen av rapporter när de startade 2011, och de har släppt dem sedan dess.

Företaget uppdaterar regelbundet sina användare om polisens förfrågningar, missbruk och klagomål om skadlig aktivitet. Till exempel hade de 25 internationella polisförfrågningar under första kvartalet 2021 efter att brottslig verksamhet spårats till CyberGhosts IP-adresser.

– Vi får generellt polisförfrågningar från olika brottsbekämpande myndigheter och polismyndigheter från hela världen. Representanter kontaktar oss efter att de har spårat en IP-adress tillbaka till något av våra datacenter. De letar vanligtvis efter loggar för att hjälpa till med deras undersökningar”, säger CyberGhost i rapporten. ”Eftersom vi inte har några uppgifter att visa så har vi inte bemött någon av dessa förfrågningar.”

CyberGhost: Sekretess- och säkerhetsfunktioner

 • Lokalisering: CyberGhost är belägen i Bukarest, Rumänien, utanför 5 Eyes, 9 Eyes och 14 Eyes allianser. Även om de är medlemmar i EU så följer de inte samma integritetslagar som resten av Europa. Rumänien har två gånger upphävt lagar om lagring av uppgifter som man ansåg vara författningsstridiga
 • Säkerhet: CyberGhost använder diverse starka protokoll, inklusive OpenVPN och det nya, innovativa protokollet WireGuard.
 • Hastighet: Detta är en snabb VPN, men inte lika snabb som vår topp 2. Våra hastighetstester visade en viss avmattning i nedladdnings- och strömningshastigheter, liksom när du använder avlägsna servrar.
 • Konto: Du behöver en mejladress och ett lösenord för att registrera dig. Du kan betala anonymt med Bitcoin, men alla andra betalningar görs via en tredje part: Cleverbridge. Cleverbridge är välrenommerat när det gäller integritet. CyberGhost kommer att be dig aktivera ett kundserienummer så att du anonymt kan registrera dig.

Ta med det bästa härifrån

Vi har testat dussintals VPN-tjänster och beaktat många faktorer, inklusive hastighet, geo-avblockering och användarvänlighet. Trots detta är, säkerhet och en bevisad icke-loggningspolicy fortfarande nödvändig. Vilken av de fem VPN-tjänsterna som nämns i den här artikeln du väljer, beror på dina personliga preferenser och vilka andra funktioner du tycker är viktiga. Oavsett vad du väljer så har vi hittat bevis för att dessa VPN-tjänster verkligen inte för några register eller loggar över aktivitet.

När intresserade aktörer kommer och letar efter loggar så bör din leverantör skydda dig genom att inte erbjuda någon, eftersom det helt enkelt inte finns någon att visa dem.

Icke-loggnings-VPN:er - vanliga frågor

Har du någon fråga om icke-logggning-VPN:er? Klicka på någon av de vanliga frågorna nedan för att hitta svaret.

Vilken VPN för inte loggar

Vi har hittat fem bra VPN-tjänster som har bevisat att de inte för loggar:

 1. NordVPN: En säkerhet och integritets-orienterad VPN som oberoende granskats två gånger.
 2. ExpressVPN: En äkta icke-loggningspolicy-VPN, med hastighet, säkerhet och andra funktioner.
 3. VyprVPN: En privat VPN som har genomgått oberoende granskning.
 4. PIA: Ett företag som två gånger har visat sig inte föra loggar, enligt domstolsyttranden.
 5. CyberGhost: En integritetsinriktad VPN som tillhandahåller kvartalsvisa transparensrapporter.
Är en VPN helt privat?

Det beror på leverantören. Vissa VPN-tjänster menar sig ha en policy mot loggar, även om de har samarbetat med brottsbekämpande myndigheter och myndigheter genom att lämna över register, vilket innebär att de måste ha fört loggar. Upptäck vilka leverantörer som har hävdat sig genom oberoende revisioner och verkliga åtgärder.

Kan polis spåra en VPN?

Polisen kan inte spåra en VPN om leverantören verkligen har en policy mot att föra loggar. Vissa leverantörer finns i länder och territorier som inte har några lagar om lagring av uppgifter och inte är skyldiga att samarbeta med brottsbekämpande myndigheter och myndigheter. Ta reda på vilka, i vår kompletta artikel.

Kan man spåras medan man använder VPN?

Om din VPN inte följer sin icke-loggningspolicy så kan den spåras. Tidigare har VPN-leverantörer lämnat in loggar över vissa användare efter förfrågningar från brottsbekämpande myndigheter och domstolsförelägganden. VPN-tjänsterna på vår lista hade dock helt enkelt inga loggar alls att tillhandahålla när de utsattes för dessa scenarier.

Vad är en icke-loggningspolicy-VPN?

En VPN utan logg är en leverantör som inte för några register över sina användares onlineaktivitet. Det kan vara anslutnings- och frånkopplingstider, DNS-förfrågningar, lokala och tilldelade IP-adresser samt trafik- och surfdata. Se resten av vår artikel för att få reda på våra toppval ifråga om bästa VPN-leverantörer utan loggförning.

Lämna en kommentar