Trophy and VPN shield leaning against a big pile of papers with a cross through it
Klicka hÀr för en kort sammanfattning
BrÄttom? HÀr Àr bÀsta icke-loggnings-VPN 2023

Vi har valt NordVPN som den bÀsta VPN-tjÀnsten med icke-loggningspolicy. NordVPN genomgick tvÄ oberoende revisioner hos PricewatershouseCooper (PwC). Revisorer kunde faststÀlla att NordVPN INTE samlar in:

  • AnvĂ€ndarens lokala IP-adresser
  • IP-adresser som tilldelats anvĂ€ndare
  • Anslutnings- och frĂ„nkopplingstider
  • Trafikdata
  • Personlig kommunikation nĂ€r du anvĂ€nder VPN
  • DNS-förfrĂ„gningar

NordVPN var inte den enda leverantören som fick vÄr rekommendation. LÀs hela artikeln för att fÄ reda pÄ vÄra andra toppval.

Internet Àr en i sig nyfiken plats. Det finns alla typer av online-snokar som försöker ta en titt pÄ din aktivitet medan du surfar. Detta kan vara en oseriös anstÀlld hos din internetleverantör, nÀtannonsörer, brottsbekÀmpare eller andra myndigheter.

Dessutom Àr hoten otyglade. Om du kopplar upp dig pÄ ett cafés offentliga WiFi-hotspot kan en kunnig hackare se varje steg du tar, för att stjÀla din data och anvÀnda den för identitetsbedrÀgeri innan du ens har avslutat din latte.

Det Ă€r dĂ€rför sĂ„ mĂ„nga anvĂ€ndare flockar kring VPN. Den Ă€r en lösning för de som bryr sig om sin integritet online. VPN-tjĂ€nster ger en sĂ€ker, krypterad tunnel som du kan surfa genom. Men inte alla VPN-tjĂ€nster Ă€r lika nĂ€r det gĂ€ller din integritet. MĂ„nga VPN-leverantörer förklarar stolt att de ”inte har logg” eller ”noll”-policyer. Men stĂ€mmer det verkligen? Är det möjligt att de inte för register över över nĂ„gonting?

Vad Àr en No Log-VPN?

De flesta företag för register eller loggar över dina aktiviteter för att bÀttre betjÀna dig som kund. En skobutik pÄ nÀtet kan hÄlla koll pÄ dina köp eller sökhistorik pÄ deras webbplats för att ge dig bÀttre rekommendationer och kampanjer för nÀr du ÄtervÀnder.

Men en bra VPN skyddar din integritet. Ingen har nÄgot att göra med huruvida du kollar in röda höga klackar eller löparskor. Eftersom en VPN sÀljer nÀtanonymitet sÄ bör det inte finnas spÄr av att du ens anvÀnde tjÀnsten.

En VPN utan logg (eng: No Log VPN) Ă€r precis vad det lĂ„ter som. Det betyder att VPN-leverantören inte för logg eller pĂ„ annat sĂ€tt registrerar din surfhistorik eller aktivitet medan du anvĂ€nder dennes tjĂ€nster. Även om polisen knackar pĂ„ din VPN-leverantörs dörr och begĂ€r ut din historik sĂ„ finns dĂ€r inget att visa dem.

Detta innebĂ€r att en Ă€kta ”icke-loggnings”-leverantör inte för nĂ„gra register över:

  • AnvĂ€ndarnas verkliga (lokala) IP-adresser
  • IP-adresser som tilldelats anvĂ€ndare
  • Anslutnings- och frĂ„nkopplingstider
  • Trafikdata
  • AnvĂ€ndares kommunikation pĂ„ nĂ€tet
  • DNS-begĂ€randen

Även om det finns mĂ„nga bra VPN-leverantörer utan loggar sĂ„ har vissa VPN-företag inte följt sina egna policyer:

Detta betyder inte att vi tolererar anvÀndandet av VPN för den hÀr typen av olagligt beteende. Dessa fall lÄter oss bara dra slutsatsen att vissa VPN-tjÀnster faktiskt för loggar och Àr villiga att överlÀmna dem efter eget gottfinnande.

Topplista över 5 bÀsta No Log VPN:er

Det finns nÄgra topp-VPN-leverantörer som har hÀvdat sig nÀr det gÀller deras icke-loggnings-policyer. Vi pÄ VPNOverview ser att det Àr möjligt att verifieras pÄ flera sÀtt. Det kan vara genom domstolsdokumentation och genom verklig aktivitet, oberoende granskningar eller tillhandahÄllande anvÀndare exceptionell transparens.

Vi har tagit en ordentlig titt pÄ mÄnga VPN:er. Vilka VPN-tjÀnster kan visa dig bevis pÄ att de har hÄllit fast vid sin uppdragsbeskrivning om att ge anvÀndarna total anonymitet och integritet?

VPN-tjĂ€nsterna pĂ„ i lista Ă€r kompatibla med de flesta enheter och operativsystem: Windows, Mac, iOS, Android och ibland Linux. Detta gör att du lugnt kan lita pĂ„ att inga loggar finns pĂ„ nĂ„gon av dina enheter. HĂ€r Ă€r vĂ„ra topp fem bĂ€sta VPN:er som inte loggar nĂ„gon av dina onlineaktiviteter eller data – med styrkande bevis.

1. NordVPN: Oberoende granskad tvÄ gÄnger

Specifikationer NordVPN
đŸ’” Pris FrĂ„n 3,19$ per mĂ„nad
đŸ“± Operativsystem Windows, iOS, Android, Linux, Mac
đŸ’» Anslutningar 6
💳 Betalningsmetoder Kryptovaluta, Övrig, Kreditkort
🔒 Protokoll IKEv2, OpenVPN, Wireguard
đŸ“„ Torrent alternativ Torrenting tillĂ„tet
📅 Pengarna-tillbaka-garantier Pengarna-tillbaka-garanti
📋 Loggar Loggfri
🎬 Fungerar med Fungerar med Netflix Fungerar med HBO Fungerar med Disney+ Fungerar med Kodi Fungerar med BBC Fungerar med Torrent Fungerar med Gaming

NordVPN Ă€r redan kĂ€nd för sin sĂ€kerhet, men vi har gett leverantören vĂ„r bĂ€sta plats för dennes hĂ€ngivenhet Ă„t ntegritet. PricewaterhouseCoopers (PwC) i Schweiz granskade NordVPN inte bara vid utan tvĂ„ separata tillfĂ€llen – under 2018 och 2020. Detta var pĂ„ NordVPN:s egen begĂ€ran.

Även om dessa rapporter inte publiceras online sĂ„ Ă€r de tillgĂ€ngliga för NordVPN-anvĂ€ndare. Vi har lĂ€mnat en beskrivning av hur du tittar pĂ„ dem senare. PwC:s revisorer hade total tillgĂ„ng till NordVPN:s verksamhet. Efter att de observerat dess drift, intervjuat anstĂ€llda och inspekterat NordVPN:s servrar och databaser sĂ„ verifierade revisorerna att NordVPN strikt följer sin policy att inte sparar nĂ„gra loggar. Det betyder att NordVPN inte behĂ„ller lokala eller tilldelade IP-adresser som du har anvĂ€nt, din anslutningshistorik, trafikloggar eller DNS-förfrĂ„gningar.

NordVPN: Integritet- och sÀkerhetsfunktioner

  • Lokalisering: NordVPN Ă€r huvudkvarter ligger i Panama – en integritetssĂ€ker fristad. Panama har inte som EU, Storbritannien eller Australien lagar om lagring av data. Panama Ă€r inte heller medlem i 5 eyes, 9 eyes, or 14 eyes-lĂ€nder.
  • SĂ€kerhet: NordVPN erbjuder datakryptering i militĂ€rklass: 256-bitars AES. Detta, tillsammans med deras utmĂ€rkta brandvĂ€gg och vĂ€lskyddade servrar, placerar NordVPN:s sĂ€kerhet pĂ„ toppen.
  • Hastighet: Hastighet brukade vara NordVPN:s svaga punkt, men Ă€r det inte lĂ€ngre. Den börjar bli en av de leverantörerna som finns tillgĂ€ngliga. Den erbjuder ocksĂ„ mycket bra hastigheter för P2P och torrenting. Den kan till och med lĂ„sa upp innehĂ„ll sĂ„ som amerikanska Netflix.
  • Konto: Allt du behöver Ă€r en e-mejl, en betalningsmetod och ett lösenord för att skapa ett konto. SĂ„ om du anvĂ€nder en anonym e-posttjĂ€nst som ProtonMail, och sĂ€ker betalningsmetod som Bitcoin sĂ„ kan NordVPN ge total anonymitet för dem som vill ha det. Om du anvĂ€nder nĂ„gon annan form av betalning, som kreditkort eller banköverföring, sĂ„ mĂ„ste du tillhandahĂ„lla dina personliga bankuppgifter.

Hur man fÄr tillgÄng till NordVPN:s revisionsrapport

För att PwC:s policyrapport om icke-loggning sĂ„ mĂ„ste du vara NordVPN-anvĂ€ndare. Om du vill dyka in i resultaten – följ instruktionerna nedan.

  1. Besök NordVPN:s webbplats.
  2. Logga in pÄ ditt NordVPN-konto.
  3. Under ”Mitt konto” klickar du pĂ„ ”Rapporter”.
  4. Klicka pĂ„ ”Visa rapport” för nĂ„gon av PwC:s revisionsrapporter frĂ„n november 2018 eller maj 2020.

2. ExpressVPN: Oberoende granskad och verifierad

Specifikationer ExpressVPN
đŸ’” Pris FrĂ„n 6,67$ per mĂ„nad
đŸ“± Operativsystem Windows, iOS, Android, Linux, Mac
đŸ’» Anslutningar 5
💳 Betalningsmetoder Paypal, Kryptovaluta, Övrig, Kreditkort
🔒 Protokoll Lightway, IKEv2, L2TP/IPsec, OpenVPN
đŸ“„ Torrent alternativ Torrenting tillĂ„tet
📅 Pengarna-tillbaka-garantier Pengarna-tillbaka-garanti
📋 Loggar Loggfri
🎬 Fungerar med Fungerar med Netflix Fungerar med HBO Fungerar med Disney+ Fungerar med Kodi Fungerar med BBC Fungerar med Torrent Fungerar med Gaming

ExpressVPN Àr förmodligen mest kÀnd för sin hastighet, sÀkerhet, anvÀndarvÀnlighet och mÀngden servrar runt om i vÀrlden. Dessa servrar körs pÄ TrustedServer-teknik och skriver aldrig till hÄrddisken. All data raderas vid varje omstart eftersom den endast körs pÄ RAM.

Dessutom har denna VPN hĂ€vdat sig upprepade gĂ„nger nĂ€r det gĂ€ller integritet och dess ”icke-loggningspolicy”. ExpressVPN blev ocksĂ„ oberoende granskad av PwC, med resultat som visade att ExpressVPN strikt följer sin integritetspolicy och sitt engagemang för anonymitet.

Men ExpressVPN har ocksĂ„ visat sitt engagemang för integritet i ett scenario med höga insatser i verkligheten. En ExpressVPN-server beslagtogs efter mordet pĂ„ den ryske diplomaten Andrej Karlov 2016 av polisen MevlĂŒt Mert AltıntaƟ. Turkiska medier rapporterade att Facebook- och Gmail-meddelanden som Ă€r relevanta för utredningen av mordet raderades av en okĂ€nd person som anvĂ€nde VPN. ExpressVPN kunde dock inte hjĂ€lpa till med utredningen, eftersom det helt enkelt inte fanns nĂ„gra loggar att ge myndigheter.

”Som vi uppgav för turkiska myndigheter i januari 2017 har inte ExpressVPN och har aldrig haft, nĂ„gra kundanslutningsloggar som skulle göra det möjligt för oss att veta vilken kund som anvĂ€nde de specifika IP:ar som citeras av utredarna”, sĂ€ger ExpressVPN i ett uttalande. ”Dessutom kunde vi inte se vilka kunder som kom Ă„t Gmail eller Facebook under den hĂ€r tiden, eftersom vi inte för aktivitetsloggar.”

ExpressVPN: Sekretess- och sÀkerhetsfunktioner

  • Lokalisering: ExpressVPN Ă€r stationerade pĂ„ Brittiska Jungfruöarna. Dessa karibiska öar har andra lagar Ă€n Storbritannien. Det finns inga lagar om datalagring, inga 5 Eyes, 9 Eyes eller 14 Eyes-allianser, och de behöver inte samarbeta med internationella utredningar.
  • SĂ€kerhet: ExpressVPN erbjuder militĂ€rklass pĂ„ datakryptering: 256-bitars AES, och vĂ€lskyddade servrar. ExpressVPN tillhandahĂ„ller sina egna DNS-servrar, sĂ„ alla förfrĂ„gningar körs via samma krypterings- och tunneltjĂ€nster.
  • Speed: Denna VPN Ă€r ocksĂ„ kĂ€nd som en av de snabbaste VPN-leverantörerna, med det största antalet servrar runt om i vĂ€rlden. Den fungerar speciellt bra för strömning och torrenting.
  • Konto: Allt du behöver Ă€r mejladress och ett lösenord för att skapa ett konto. SĂ„ om du anvĂ€nder en anonym e-posttjĂ€nst typ ProtonMail och en sĂ€ker betalning typ Bitcoin sĂ„ kan du vara helt anonym.

Hur man fÄr tillgÄng till ExpressVPN:s granskningsrapport

Om du vill lÀsa PwC:s policyrapport om icke-loggning sÄ mÄste du vara en ExpressVPN-anvÀndare. Följ instruktionerna nedan.

  1. Besök ExpressVPN:s webbplats.
  2. Logga in pÄ ditt ExpressVPN-konto.
  3. Klicka pĂ„ ”Mitt konto”.
  4. Rulla till lĂ€ngst ner pĂ„ sidan. Klicka pĂ„ ”SĂ€kerhetsrevisioner”,
  5. Klicka pÄ PwC:s uppdatering frÄn juni 2020 pÄ revisionsrapporten.

Om du stÄr och vÀger mellan NordVPN och ExpressVPN, sÄ kolla in vÄr artikel som jÀmför de bÄda.

3. VyprVPN: Rapport om oberoende verifierad icke-loggning

VyprVPN Àr en annan av vÄra verifierat icke-loggande VPN-tjÀnster. VyprVPN:s strikta policy för icke-loggning har oberoende granskats av Leviathan Securities. Denna revision Àr offentligt tillgÀnglig hÀr. Leviathans revisorer bekrÀftade att VyprVPN inte inte sparar nÄgra identifierbara loggar utan anvÀndartillstÄnd.

Det Ă€r ocksĂ„ vĂ€rt att notera att VyprVPN tidigare förde loggar över sina anvĂ€ndare, vilket de tydligt angav i sina villkor. Detta och den oberoende revisionen gav den öppenhet vi gillar. Ända sedan de la fram sin nya loggningspolicy verkar det som om de har hĂ„llit fast vid den.

VyprVPN: Sekretess- och sÀkerhetsfunktioner

  • Lokalisering: VyperVPN ligger i Schweiz – lĂ€nge kĂ€nt som en sĂ€ker fristad för integritetsföresprĂ„kare.
  • SĂ€kerhet: VyprVPN Ă€ger sitt eget servernĂ€tverk, inklusive sina DNS-servrar. Detta gör det möjligt för dem att sĂ€kerstĂ€lla optimal sĂ€kerhet och integritet. Utan att nĂ„gon tredje part Ă€r involverad i deras tjĂ€nster Ă€r risken för DNS-lĂ€ckor nĂ€rmast noll. VyprVPN kan garantera mer av den anonymitet online som anvĂ€ndare Ă€lskar. De anvĂ€nder 256-bitars SSL-kryptering och avancerade protokoll.
  • Hastighet: Denna leverantör visar relativt bra hastigheter för en VPN, men Ă€r inte riktigt lika snabb som leverantörerna ovan. VĂ„ra tester visade en liten fördröjning under nedladdning och gaming.
  • Konto: VyprVPN kan be dig att dela personuppgifter, inklusive ditt namn, e-postadress, telefonnummer, betalningsinformation och adress. De erbjuder kreditkort och PayPal som betalningsalternativ, sĂ„ det kan vara svĂ„rare att vara helt anonym.

4. Private Internet Access (PIA): HĂ€vdad i domstol

Specifikationer PIA
đŸ’” Pris FrĂ„n 2,19$ per mĂ„nad
đŸ“± Operativsystem Windows, iOS, Android, Linux, Mac
đŸ’» Anslutningar 10
💳 Betalningsmetoder Paypal, Kryptovaluta, Övrig, Kreditkort
🔒 Protokoll Wireguard, L2TP/IPsec, OpenVPN, PPTP
đŸ“„ Torrent alternativ Torrenting tillĂ„tet
📅 Pengarna-tillbaka-garantier Pengarna-tillbaka-garanti
📋 Loggar Loggfri
🎬 Fungerar med Fungerar med Netflix Fungerar med HBO Fungerar med Disney+ Fungerar med Kodi Fungerar med BBC Fungerar med Torrent Fungerar med Gaming

Private Internet Access (PIA) har en vĂ€ldigt strikt icke-loggningspolicy och har hĂ€vdat sig i verkliga situationer flera gĂ„nger. FBI begĂ€rde hos PIA ut loggar 2016, men PIA intygade att det inte fanns nĂ„gra att tillhandahĂ„lla, enligt domstolsdokument. Återigen uppmanade myndigheter PIA att tillhandahĂ„lla loggar 2018, och leverantören vittnade om att den inte hade nĂ„got att visa.

PIA upprÀtthÄller en strikt icke-loggningspolicy och tillhandahÄller regelbundet uppdaterade transparensrapporter pÄ stÀmningar, berÀttiganden och domstolsbeslut. Antalet loggar som togs fram i samband med sjutton rÀttsutredningar var noll.

En av PIA:s sÀljpoÀnger Àr fokus pÄ sÀkerhet och integritet. Företaget sa att Àven om det gör vissa saker svÄrare, som att hantera kundservicebiljetter, skicka utgÄende e-postmeddelanden och hantera missbruk, Àr dess icke-loggningspolicy sÄ ger de kundernas anonymitet och sÀkerhet högsta prioritet.

För att sÀkerstÀlla integritet lagras aldrig surfdatan pÄ hÄrddiskar. Den gÄr genom en sÀrskild null-enhet. Detta Àr en virtuell enhet som automatiskt behandlar data som skickas via den som om den inte finns. NÀr informationen har skrivits till null-enheten blir den oÄterkallelig. Med detta sÀtt kan PIA garantera sin icke-loggningspolicy.

PIA: Integritets- och sÀkerhetsfunktioner

  • Lokalisering: PIA ligger i USA, som Ă€r medlem i allianserna 5 Eyes, 9 Eyes och 14 Eyes. Detta gör vissa integritetsföresprĂ„kare nervösa. I teorin kan pĂ„trĂ€ngande byrĂ„er som FBI eller NSA anvĂ€nda ett domstolsbeslut för att övervaka amerikanska anvĂ€ndare som de anser vara misstĂ€nkta. Dock finns inga lagar om lagring av uppgifter i USA. Detta innebĂ€r att PIA inte Ă€r skyldigt att lagra information under en viss period, vilket ofta Ă€r fallet i Europa. Och deras meritlista bevisar att de inte har nĂ„gra loggar att visa.
  • SĂ€kerhet: PIA arbetar med diverse starka protokoll, inklusive OpenVPN. Nyligen har PIA sĂ€kerstĂ€llt att alla dess VPN-servrar nu stöder det nya Wireguard-protokollet. Den har ocksĂ„ en SOCKS5-proxy.
  • Hastighet: Denna VPN har inte presterat lika bra i vĂ„ra hastighetstester, Ă€ven om den fortfarande rankas ganska högt. VĂ„ra tester visade en avmattning nĂ€r vi anvĂ€nde fjĂ€rran servrar.
  • Konto: Allt du behöver Ă€r en mejladress och ett lösenord för att skapa ett konto. SĂ„ om du anvĂ€nder en anonym e-posttjĂ€nst som ProtonMail och en sĂ€ker betalning som Bitcoin sĂ„ kan du vara helt anonym. PIA ger dig ett ”Order-ID” efter betalning som gör att du kan kommunicera med företaget.

5. CyberGhost: En transparensinriktad VPN

Specifikationer CyberGhost
đŸ’” Pris FrĂ„n 2,19€ per mĂ„nad
đŸ“± Operativsystem Windows, iOS, Android, Linux, Mac
đŸ’» Anslutningar 7
💳 Betalningsmetoder Paypal, Kryptovaluta, Övrig, Kreditkort
🔒 Protokoll IKEv2, OpenVPN, Wireguard
đŸ“„ Torrent alternativ Torrenting tillĂ„tet
📅 Pengarna-tillbaka-garantier Pengarna-tillbaka-garanti
📋 Loggar Loggfri
🎬 Fungerar med Fungerar med Netflix Fungerar med HBO Fungerar med Disney+ Fungerar med Kodi Fungerar med BBC Fungerar med Torrent Fungerar med Gaming

CyberGhost Ă€r en annan leverantör som platsar pĂ„ listan pĂ„ grund av dess fokus pĂ„ integritet. Även om CyberGhost har inte haft nĂ„gra oberoende revisioner eller domstolsframtrĂ€danden sedan 2012, gillar vi deras öppenhet. Var tredje mĂ„nad slĂ€pper CyberGhost transparensrapporter. De var de första leverantörerna av VPN som tog fram den hĂ€r typen av rapporter nĂ€r de startade 2011, och de har slĂ€ppt dem sedan dess.

Företaget uppdaterar regelbundet sina anvÀndare om polisens förfrÄgningar, missbruk och klagomÄl om skadlig aktivitet. Till exempel hade de 25 internationella polisförfrÄgningar under första kvartalet 2021 efter att brottslig verksamhet spÄrats till CyberGhosts IP-adresser.

– Vi fĂ„r generellt polisförfrĂ„gningar frĂ„n olika brottsbekĂ€mpande myndigheter och polismyndigheter frĂ„n hela vĂ€rlden. Representanter kontaktar oss efter att de har spĂ„rat en IP-adress tillbaka till nĂ„got av vĂ„ra datacenter. De letar vanligtvis efter loggar för att hjĂ€lpa till med deras undersökningar”, sĂ€ger CyberGhost i rapporten. ”Eftersom vi inte har nĂ„gra uppgifter att visa sĂ„ har vi inte bemött nĂ„gon av dessa förfrĂ„gningar.”

CyberGhost: Sekretess- och sÀkerhetsfunktioner

  • Lokalisering: CyberGhost Ă€r belĂ€gen i Bukarest, RumĂ€nien, utanför 5 Eyes, 9 Eyes och 14 Eyes allianser. Även om de Ă€r medlemmar i EU sĂ„ följer de inte samma integritetslagar som resten av Europa. RumĂ€nien har tvĂ„ gĂ„nger upphĂ€vt lagar om lagring av uppgifter som man ansĂ„g vara författningsstridiga
  • SĂ€kerhet: CyberGhost anvĂ€nder diverse starka protokoll, inklusive OpenVPN och det nya, innovativa protokollet WireGuard.
  • Hastighet: Detta Ă€r en snabb VPN, men inte lika snabb som vĂ„r topp 2. VĂ„ra hastighetstester visade en viss avmattning i nedladdnings- och strömningshastigheter, liksom nĂ€r du anvĂ€nder avlĂ€gsna servrar.
  • Konto: Du behöver en mejladress och ett lösenord för att registrera dig. Du kan betala anonymt med Bitcoin, men alla andra betalningar görs via en tredje part: Cleverbridge. Cleverbridge Ă€r vĂ€lrenommerat nĂ€r det gĂ€ller integritet. CyberGhost kommer att be dig aktivera ett kundserienummer sĂ„ att du anonymt kan registrera dig.

Ta med det bÀsta hÀrifrÄn

Vi har testat dussintals VPN-tjÀnster och beaktat mÄnga faktorer, inklusive hastighet, geo-avblockering och anvÀndarvÀnlighet. Trots detta Àr, sÀkerhet och en bevisad icke-loggningspolicy fortfarande nödvÀndig. Vilken av de fem VPN-tjÀnsterna som nÀmns i den hÀr artikeln du vÀljer, beror pÄ dina personliga preferenser och vilka andra funktioner du tycker Àr viktiga. Oavsett vad du vÀljer sÄ har vi hittat bevis för att dessa VPN-tjÀnster verkligen inte för nÄgra register eller loggar över aktivitet.

NÀr intresserade aktörer kommer och letar efter loggar sÄ bör din leverantör skydda dig genom att inte erbjuda nÄgon, eftersom det helt enkelt inte finns nÄgon att visa dem.

Icke-loggnings-VPN:er - vanliga frÄgor

Har du nÄgon frÄga om icke-logggning-VPN:er? Klicka pÄ nÄgon av de vanliga frÄgorna nedan för att hitta svaret.

Vilken VPN för inte loggar

Vi har hittat fem bra VPN-tjÀnster som har bevisat att de inte för loggar:

  1. NordVPN: En sÀkerhet och integritets-orienterad VPN som oberoende granskats tvÄ gÄnger.
  2. ExpressVPN: En Àkta icke-loggningspolicy-VPN, med hastighet, sÀkerhet och andra funktioner.
  3. VyprVPN: En privat VPN som har genomgÄtt oberoende granskning.
  4. PIA: Ett företag som tvÄ gÄnger har visat sig inte föra loggar, enligt domstolsyttranden.
  5. CyberGhost: En integritetsinriktad VPN som tillhandahÄller kvartalsvisa transparensrapporter.
Är en VPN helt privat?

Det beror pÄ leverantören. Vissa VPN-tjÀnster menar sig ha en policy mot loggar, Àven om de har samarbetat med brottsbekÀmpande myndigheter och myndigheter genom att lÀmna över register, vilket innebÀr att de mÄste ha fört loggar. UpptÀck vilka leverantörer som har hÀvdat sig genom oberoende revisioner och verkliga ÄtgÀrder.

Kan polis spÄra en VPN?

Polisen kan inte spÄra en VPN om leverantören verkligen har en policy mot att föra loggar. Vissa leverantörer finns i lÀnder och territorier som inte har nÄgra lagar om lagring av uppgifter och inte Àr skyldiga att samarbeta med brottsbekÀmpande myndigheter och myndigheter. Ta reda pÄ vilka, i vÄr kompletta artikel.

Kan man spÄras medan man anvÀnder VPN?

Om din VPN inte följer sin icke-loggningspolicy sÄ kan den spÄras. Tidigare har VPN-leverantörer lÀmnat in loggar över vissa anvÀndare efter förfrÄgningar frÄn brottsbekÀmpande myndigheter och domstolsförelÀgganden. VPN-tjÀnsterna pÄ vÄr lista hade dock helt enkelt inga loggar alls att tillhandahÄlla nÀr de utsattes för dessa scenarier.

Vad Àr en icke-loggningspolicy-VPN?

En VPN utan logg Àr en leverantör som inte för nÄgra register över sina anvÀndares onlineaktivitet. Det kan vara anslutnings- och frÄnkopplingstider, DNS-förfrÄgningar, lokala och tilldelade IP-adresser samt trafik- och surfdata. Se resten av vÄr artikel för att fÄ reda pÄ vÄra toppval ifrÄga om bÀsta VPN-leverantörer utan loggförning.

LĂ€mna en kommentar