Antivirus

Hvis du vil holde datamaskinen, telefonen eller andre Internett-tilkoblede enheter sikre, trenger du riktig antivirusprogramvare. Antivirusprogramvare oppdager, stopper og fjerner ulike typer skadelig programvare slik at de ikke får tilgang til systemene dine. Derfor er det mindre sannsynlig at du blir offer for spyware, keyloggers eller trojanere.

Alt du trenger å vite om antivirusprogramvare

Nettverdenen er full av muligheter og farer. Nettkriminelle som prøver å stjele dataene dine, virus som er lastet på enheten din uten at du legger merke til …, og listen fortsetter. Skadelig programvare kommer i alle former og størrelser. Det er for eksempel trojanere, datamaskin ormer og nøkkel loggere.

Eller, enda mer populært, spyware og datavirus. For å lære mer om alle disse online farene, kan du dykke inn i vår spesielle kategori for skadelig programvare, som gir deg mer innsikt i de forskjellige typer trusler.

Bare vær trygg på at du ikke er forsvarsløs. Virus skannere, også kalt antivirusprogramvare eller antivirusprogrammer, hjelper deg med å oppdage og fjerne skadelig programvare fra datamaskinen din. Og hvis du også har en skikkelig brannmur, vil virus og andre farer være mye mindre i stand til å komme inn på datamaskinen din via internett.

Vil du vite mer om antivirusprogramvare, hvordan det fungerer, og hvorfor det er viktig? Les deretter våre informative artikler nedenfor.

Trenger jeg antivirusprogramvare?

Du lurer kanskje på om du virkelig trenger et antivirusprogram. Så lenge du er forsiktig med hvilke nettsteder du besøker, bør det være i orden, ikke sant? Til en viss grad har du rett. Legitime, godt krypterte nettsteder vil sannsynligvis ikke dumpe virus på datamaskinen din. Men nettkriminelle kan. Og de blir smartere.

Antivirusprogramvare på alle enhetene dine

De fleste bærbare datamaskiner og stasjonære datamaskiner har sin egen brannmur. Det er også relativt enkelt å laste ned antivirusprogrammer til disse enhetene. Likevel stopper det ikke her: hvor ofte er du på internett med smarttelefonen din? Virus kan også trenge gjennom Android- eller iOS-systemet ditt. Derfor er det veldig viktig å også beskytte telefonen og andre enheter. Men hvordan vet du hvilken antivirusprogramvare som er best for deg?

Antivirusprogramvare anmeldelser

Det er flere virus scannere som kan hjelpe deg med å holde enhetene dine trygge. Som med  VPN-er, er det viktig at du tar det riktige valget. Tross alt vil du ikke ende opp med en virus scanner som er mer problemer enn det er verdt. En skikkelig virus scanner fungerer effektivt og uten å irritere deg. Du skal ikke engang legge merke til at du har en, for å si det sånn.

Dessverre kan noe antivirusprogramvare redusere datamaskinen betydelig, noe som selvfølgelig ikke er ideelt. Det er også (gratis) virus scannere der ute som ikke respekterer personvernet ditt, eller som selv er en slags skadelig programvare. Tydeligvis vil du styre unna disse programmene.

Likevel er et riktig antivirusprogram veldig viktig. For å sikre at du installerer riktig program på enheten din, har vi testet en rekke populære antivirusprogrammer. Vi har sett hardt på kjente gratisprogrammer, som Avast Free og AVG Antivirus, samt betalt programvare, som Bitdefender og Kaspersky. På denne måten kan vi uten tvil fortelle deg om et bestemt program er et godt valg eller ikke. Klikk nedenfor for en oversikt!

Sammenlign de beste virusscannerne